Generalist in een digitale wereld is een innovatieprogramma voor getalenteerde professionals. Het programma is op maat te maken, zodat het volledig aansluit op de behoeften van de deelnemers binnen een organisatie of branche. Als voorbeeld geven we hier een programma van 5 modules. Ontdek je hoe je de nieuwste ontwikkelingen kunt integreren in je dagelijks werk! Raak jij up to speed en zorg dat jij én jouw organisatie van waarde blijven in de snel veranderende wereld!

Waarom?

Met dit innovatieprogramma willen we generalisten helpen om van waarde te blijven. Door er voor te zorgen dat ze een basiskennis hebben van een aantal nieuwe technieken en ontwikkelingen die specialistisch lijken, maar waarvan de kans steeds groter wordt dat je er in je werk mee te maken gaat krijgen – ook als generalist. Eigenlijk net als je in de jaren negentig opeens écht een basisbegrip van internet en e-mail moest hebben om up-to-speed te zijn. De wereld verandert sindsdien alleen maar sneller. Nu zijn er ontwikkelingen die grote invloed gaan hebben om de manier waarop we wonen, werken en samenleven.

Raak up-to-speed
De Wereld Verandert biedt daarom een programma aan om competente professionals te helpen up-to-speed te komen over een aantal onderwerpen die bepalend gaan worden in de komende jaren.
In verschillende modules worden de deelnemers geïnspireerd door toonaangevende sprekers die allemaal tot dé voorlopers van hun vakgebied behoren. Het programma behandelt de veranderingen waar organisaties mee te maken hebben vanuit een aantal heel verschillende invalshoeken. Rode lijn is: ‘Hoe ga je hier mee om?’ Omdat we het van belang vinden dat de deelnemers niet alleen kennis opzuigen, maar er ook actief mee aan de slag gaan, werken ze gedurende de maanden waarin het programma loopt aan een concrete en toepasbare case.

Voor wie?
Getalenteerde professionals die zichzelf als generalist zien. Mensen die niet de ambitie hebben om heel veel van één onderwerp af te weten, maar wel heel verantwoordelijke stappen durven zetten. Denk aan beleidsmedewerkers, account-managers, business developers, projectleiders.

Wat hou je er aan over?

 • Een stevige basiskennis en begrip van belangrijke technologieën en ontwikkelingen, waaronder
  • Digitale technieken voor marketing, zoals affiliate markering en search engine optimalization (SEO)
  • Blockchaintechnologie en toepassingen ervan zoals smart contracts
  • Big data en nieuwe analysetechnieken
  • Artificiële intelligentie, zoals machine learning
 • Inzicht in ontwikkelingen in soorten business cases en ervaring met het ontwikkelen van een businesscase of complex project.
 • Inspiratie door een groot aantal kundige en enthousiasmerende voorbeelden van innovatieve bedrijven en complexe projecten via de inspiratiesessies door startups en innovators.
 • Een waardevolle uitbreiding van je netwerk met onze toegankelijke sprekers en de overige deelnemers waar je nauw mee samenwerkt.
 • Heel veel zin om innovatie en techniek toe te passen in je dagelijks werk.

Informatie

Interesse? We spreken graag met organisaties en branche-vertegenwoordigers die dit programma op maat willen aanpassen aan hun doelgroep. Neem contact met ons op!


Module 1: De Wereld VerandertModule 2: New BusinessModule 3: Data Driven Business and SocietyModule 4: Changing the Rules of the GameModule 5: Finaledag